طرز تهیه مرحله به مرحله ورقه بادمجان گیلانی خوشمزه و پرطرفدار

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، انواع طرز تهیه کدو و بادمجان را که بلد باشید خیالتان از بابت شام چی بپزم و ناهار چی بپزم در روز‌های شلوغ راحت است. برای مثال طرز پخت ورقه بادمجون گیلانی یکی از خوشمزه‌ترین غذا‌های محلی استان گیلان است. شاید از نظر ظاهری این غذای ساده گیلانی خیلی خوشمزه به نظر نمی‌رسد. اما این موضوع واقعیت ندارد! ورقه بادمجون یا ورقه بادمجان جزو غذا‌های ساده، اما فوق العاده خوش طعمی است که آماده کردنش در یک زمان کوتاه می‌تواند علاوه بر یک سرگرمی جدید، باعث کشف طعم‌های تازه شود. طرز تهیه ورقه کدو و بادمجان ورقه‌ای گیلانی مثل طرز پخت ورقه سیب زمینی و ورقه گوجه دستورالعمل‌های پخت مختلفی دارد، اما بهترین طرز پخت و تهیه ورقه بادمجان گیلانی را در این مقاله می‌خوانید.

مواد لازم

نمک: به میزان لازم

زردچوبه: به میزان لازم

تخم مرغ: ۵ تا ۶ عدد

فلفل: به میزان لازم

بادمجان بزرگ: ۴ عدد

روغن زیتون (برای سرخ کردن بادمجان): ۲/۱ لیوان دسته دار

گوجه فرنگی: ۳ عدد بزرگ

سیر (دلخواه): ۲ حبه

مراحل طرز تهیه ورقه بادمجان خوشمزه گیلانی

ورقه بادمجان گیلانی مثل میرزا قاسمی و یتیمچه گیلانی و خوراک خاوریار بادمجان گیلانی یکی از سالم‌ترین و خوشمزه‌ترین و آسان‌ترین غذا‌های گیلکی است. بعد از انتخاب بادمجان‌های سالم و قلمی و شستن بادنجان‌ها، نوبت به طعم دار کردن آن‌ها می‌رسد. بعد از اینکه بادمجان‌ها به مدت حدوداً ۲ تا ۱ ساعت در نمک طعم دار شد، حالا آن‌ها رو خوب بشویید و روی کاغذ مناسبی که کاملاً تمیز باشد، پهن کنید تا آب و نمک اضافی بادمجان گرفته شود.

در دستور پخت ورقه بادمجون سعی کنید از بادمجان نازک برای این غذا استفاده کنید. اگر مایل باشید، می‌توانید بادمجان‌ها را بدون پوست گیری آماده کنید. حالا تابه مناسبی را بردارید و کمی روغن برای سرخ کردن بادمجان در آن بریزید. اجازه دهید تا روغن به حد کافی داغ شود. در این صورت بادمجان روغن کمتری نیاز خواهند داشت. حالا بادمجان‌ها را در روغن بچینید و تا سرخ شدن آن‌ها صبر کنید.

نمک، زردچوبه، فلفل، سیر رنده شده و تخم مرغ‌هایی که در ظرف جداگانه‌ای آن‌ها را شکستید، با هم خوب ترکیب کنید. یک ظرف مناسب ترجیحاً تابه نچسب را انتخاب کنید و حالا آن را روی حرارت قرار دهید. حرارت را کم کنید. بادمجان‌هایی که سرخ کرده بودید را کف تابه که البته از پیش چرب شده، بریزید. گوجه فرنگی را برش دهید و روی بادمجان بچینید. ترکیب تخم مرغ را روی مواد بریزید. بعد از پنج دقیقه غذای محلی گیلانی یعنی ورقه بادنجون آماده سرو است!


بیشتر بخوانید:


نکات و فوت و فن‌هایی برای طرز تهیه ورقه بادمجان گیلانی

* برای خوش رنگ شدن ورقه بادمجان گیلانی حتماً از زعفران استفاده کنید.

* سرو این غذای محلی با برنج یا با نان هیچ تفاوتی در طعم عالی آن ایجاد نمی‌کند.

* طرز تهیه ورقه کدو هم مشهور است. اگر طعم کدو را بیشتر از طعم بادمجان دوست دارید، هیچ محدودیتی برای جایگزین کردن کدو نخواهید داشت. به جای ورقه بادمجان در این صورت ورقه کدوی گیلانی خواهید داشت.

* حذف گوجه از این ترکیب کاملاً سلیقه‌ای است.

* شوید خشک هم انتخاب خوبی برای طعم دهی به ورقه بادمجون گیلانی است.

* بادمجان‌هایی که پوست سفت و براقی دارند، انتخاب مناسب‌ترین برای پخت غذا هستند.

* نگهداری بادمجان در یخچال و در ظرف درب بسته از شل شدن پوست و تغییر رنگ آن جلوگیری می‌کند.

* برای برش دادن و خرد کردن بادمجان از چاقو ضد زنگ استفاده کنید، در غیر این صورت بادمجان‌ها سیاه خواهند شد.

*اگر به طرز پخت انواع خوراک با بادمجان و کدو مثل ورقه بادمجون و ورقه کدو علاقه دارید بد نیست طرز تهیه رتتویی یا راتاتویی را هم بلد باشید.

*طرز تهیه ورقه سیب زمینی، ورقه گوجه و ورقه قارچ دقیقا شبیه طرز تهیه بادمجان ورقه‌ای و کدو ورقه است.

خواص باورنکردنی بادمجان که حتماً باید بدانید

* بادمجان یکی از انواع سبزیجات کم کالری است.

* ورقه بادمجان گیلانی جزء غذا‌های رژیمی و گیاهی پرطرفدار محسوب می‌شود.

* بادمجان یکی از موثرترین ترکیب‌ها در پیشگیری از سرطان پستان است.

* ترکیبات موجود در این سبزیجات به بهبود جریان خون کمک می‌کند.

* ترکیبات فنلی در بادمجان حاوی آنتی اکسیدان‌های خاصی هستند.

* این آنتی اکسیدان‌ها به از بین بردن رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند.

* بادمجان منبع غنی از فیبر و انواع ویتامین‌های C، B و پتاسیم است.

* مصرف غذا رژیمی حاوی بادمجان نقش موثری در کاهش التهاب بدن دارد.

* احتمال ابتلا به بیماری‌های در مصرف کنندگان بادمجان بسیار کم‌تر از سایر افراد است.

* وجود آنتی اکسیدان اسید کلروژنیک در بادمجان، به دفع کلسترول بد خون کمک می‌کند.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *